luni, 19 octombrie 2009

Peneliştii din Câmpia Turzii au probleme cu apa


Mai precis, cu majorarea tarifelor la apă. Vineri, 16 octombrie, la finalul unei acţiuni sportive desfăşurate la Câmpia Turzii filiala din municipiu a Partidului Naţional Liberal a organizat o conferinţă de presă la care, alături de Dorin Lojigan, au fost din nou prezenţi senatorul Marius Nicoară şi deputatul Horea Uioreanu, dar şi consilierul judeţean Mihai Szeplekan. De asemenea, a fost prezent şi Laurenţiu Tör, preşedinte al Societăţii Agricole Arieşul. Una dintre problemele importante dezbătute în cadrul conferinţei de presă a fost majorarea tarifelor de apă potabilă, canal şi epurare. Prin vocea lui Lojigan, PNL Câmpia Turzii susţinea la nivelul consiliului local s-au solicitat în nenumărate rânduri lămuriri cu privire la majorarea de tarife, fără să primească un răspuns foarte clar. În nota de fundamentare cu privire la demararea procedurilor legale de anulare a hotărârii 9/2009 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Văii Arieşului” privind majorarea de tarife, peneliştii prezintă fragmente din statutul Asociaţiei din care reiese că „pentru a se putea majora tarifele de apă potabilă, canal şi epurare era nevoie, în mod obligatoriu, de acordul autorităţilor locale membre ale asociaţiei, mai exact de hotărârile consiliilor locale”. Singurul răspuns din partea Companiei de Apă Arieş a fost o adresă, cu numărul 16.446 din 16 octombrie 2009, prin care compania nu reuşeşte să clarifice modul nelegal prin care s-au majorat tarifele. Chiar mai mult, susţine Lojigan, majorarea tarifelor este invocată şi printr-o bază legală, anume Ordinul Guvernului României nr. 89.776 / SS / 03.07.2009, despre care Dorin Lojigan spune că nu ar exista efectiv, nefiind găsit nici pe site-ul Guvernului României, nici pe programul de legislaţie Legis. Paranteză: oricum, e interesant cum se invocă un ordin de Guvern datat 3 iulie 2009 ca bază legală de justificare a unei majorări de tarife cu data de 1 iulie 2009, deci anterior ordinului. Astfel, în baza celor arătate în nota de fundamentare, peneliştii din Câmpia Turzii consideră întemeiată iniţiativa lor de demararea demersurilor legale pentru anularea hotărârii Companiei de Apă. Adiacent, PNL Câmpia Turzii demarează o campanie de strângere de semnături de la toţi cetăţenii care vor să adere la demersul lor.

Cupa PNL la fotbal‚ activitate dedicată copiilor cu probleme socialeVineri‚ 16octombrie‚ Sala Sporturilor “Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzii a găzduit prima ediţie a Cupei PNL la fotbal‚ competiţie dedicată copiilor cu probleme sociale. PNL Câmpia Turzii‚ reprezentat de Alexandru Socaciu şi Dorin Lojigan‚ şi Fundaţia Română pentru Copii‚ Comunitate şi Familie s-au implicat într-o activitate‚ al cărei scop a fost ajutorarea tinerilor din Câmpia Turzii.
Vreme de câteva ore‚ copiii s-au luptat pe teren‚ au învăţat ce înseamnă munca în echipă şi, nu în ultimul rând, au învăţat să zâmbească. Până la urmă‚ competiţia a reuşit să atingă cel puţin un obiectiv: acela de a aduce bucurie în sufletul unor copii‚ maturizaţi prea devreme. I-am vazut pe copii bucurându-se şi savurând momentul victoriei‚ aşa cum doar un copil ştie să o facă. La final toate echipele au fost premiate cu medalii‚ cadouri şi mingi de fotbal‚chiar dacă învingătoarea competiţiei a fost echipa „The best”. „Este un eveniment special‚ cu o tentă specială‚ chiar dacă a fost organizat de PNL. Ne-am dorit să organizăm această competiţie înaintea campaniei electorale‚ pentru a nu politiza evenimentul. La competiţie au participat copiii cu probleme sociale‚ de la nivelul municipiului Câmpia Turzii‚ grupaţi în patru echipe.La sfârşit vor primi diplome‚ medalii‚ cadouri şi o masă la restaurant. Ne dorim să continuăm şi pe viitor cu astfel de acţiuni. În curând vom organiza şi o competiţie de şah. Aşteptăm tinerii să ia legătura cu noi‚ dacă au alte idei sau dacă au propuneri” a declarat‚ pentru Ziarul21‚ preşedintele PNL Câmpia Turzii‚ Dorin Lojigan. La acţiunea desfăşurată la Câmpia Turzii au fost prezenţi senatorul Marius Nicoară‚ Horia Uiorean‚ deputat de Cluj‚ dar şi consilierii judeţeni‚ Ioan Petran şi Mihăiţă Szeplecan. În aplauzele publicului spectator‚ copiii au fost premiaţi de organizatori‚ fiind felicitaţi şi încurajaţi atât de senatorul Marius Nicoară‚ cât şi de ceilalţi politicieni prezenţi la competiţie.